ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Ή ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ; (του Κωστα Γκιντιδη)

2010-03-03 17:31

" Συνήθως δεν κάθομαι να ασχοληθώ με τη διαιτησία σε αγώνες επιπέδου Β’ ερασιτεχνικής μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Εδώ γελάμε με αποφάσεις διαιτητών των Εθνικών κατηγοριών. Εδώ θα κολλήσουμε; Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε πάντοτε.

Αυτή τη φορά όμως έχω εξοργισθεί με το οικτρό θέαμα που «απόλαυσα» στο γήπεδο του Ασπρονερίου! Ο Ατρόμητος είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Άρα δεν έχει ανάγκη τη βοήθεια τις διαιτησίας, ειδικά μέσα στο γήπεδό της. Σίγουρα δεν υπάρχει δόλος και είναι λογικό αυτό. Επομένως , χωρίς ιδιαίτερο κόπο, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν διαιτητές και βοηθοί οι οποίοι είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι!

Τόσα χρόνια στα γήπεδα (όχι μόνο του ποδοσφαίρου), πραγματικά έχουν δει τα ματάκια μου πολλά. Αλλά τέτοιο «ρεσιτάλ» φάλτσων έχω να δω αρκετά χρόνια. Όταν βλέπεις φιλάθλους του Ατρομήτου να γελάνε με αυτά που βλέπουν τότε δεν χρειάζονται σχόλια. Δε θα κάτσω να ασχοληθώ με την κάθε φάση ξεχωριστά. Είναι μάταιο γιατί το φύλλο αγώνος είναι πάνω από όλα. Ακόμα και από τη νοημοσύνη μας!

Τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί λίγο οι διαιτητές, αλλά κάθε χρόνο υπάρχουν ορισμένες «παραστάσεις» από κάποιους «άρχοντες» των αγώνων που σε κάνουν να σκέφτεσαι τα λόγια του Αινστάϊν: «Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες».

Κύριοι της Ε.Π.Σ. Εβρου. Προτείνω μία πρωτοποριακή μέθοδο για την επιλογή διαιτητών, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα να σφυρίζουν σε αγώνες των τοπικών κατηγοριών. Μετά από τα σεμινάρια??? και τις εξετάσεις??? Θα ορίζονται να διαιτητεύουν σε 5 νυχτερινούς αγώνες 5Χ5 με κλειδαριά και αλυσίδα στην πόρτα και χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Εφόσον επιβιώνουν εκεί θα μπορούν πλέον να διαιτητεύουν αγώνες Γ’ και Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας…..

Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος για να τον αφιερώνω σε πράγματα που με εξοργίζουν.

                                                                                                                                                      Με τιμή Γκιντίδης Κωνσταντίνος

 Υ.Γ.: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να διευκρινίσω ότι τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις και δεν γνωρίζω αν εκφράζουν το Δ.Σ. της ομάδας μας."

Πίσω